Δείτε live την επιχείρηση ανέλκυσης του Costa Concordia (LIVE)

Γιγάντιο εγχείρημα χωρίς προηγούμενο

Ομαλά συνεχίζεται η επιχείρηση επανόρθωσης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το Concordia μείωσε την κλίση του κατά δέκα μοίρες και το σκάφος έχει πλέον απομακρυνθεί πλήρως από τα βράχια στα οποία είχε ακουμπήσει το βράδυ του ναυαγίου, στις 13 Ιανουαρίου του 2012.Μέχρι αυτή την στιγμή, το πλοίο έχει ανασηκωθεί κατά περίπου δυο μέτρα. «Αρχικά είχαμε υπολογίσει ότι μπορεί να ήταν αναγκαίες περί της δώδεκα ώρες. Ακόμη και αν χρειαστούν δεκαπέντε ή λίγο περισσότερες, το σημαντικό είναι να πάνε όλα καλά», δηλώνουν στις εκατοντάδες δημοσιογράφους που έχουν μεταβεί στο νησί του Τζίλιο, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ανόρθωσης και ρυμούλκησης.Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες με στόχο να εντοπισθούν τα πτώματα δυο ακόμη ατόμων που συνεχίζουν να αγνοούνται, από την ημέρα του τραγικού θαλάσσιου αυτού δυστυχήματος, πριν είκοσι μήνες.«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι από το πλοίο μπορεί να έχουν χυθεί στην θάλασσα τοξικά υλικά», δήλωσε, επίσης, στους δημοσιογράφους, ο υπεύθυνος της Costa Crociere Φράνκο Πορτσελάκια.

Υπενθυμίζεται ότι το κρουαζιερόπλοιο τραβούν τριάντα έξι ατσάλινα νήματα, με στόχο να μπορέσει να επανέλθει σε οριζόντια θέση. Η κλίση του πλοίου, στο τέλος της όλης επιχείρησης, θα πρέπει να έχει μεταβληθεί κατά εξήντα πέντε μοίρες.

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί με καθυστέρηση δύο ωρών λόγω των ισχυρών καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε τα ξημερώματα ο Φράνκο Γκαμπριέλι, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και υπεύθυνος για την επιχείρηση.

Είκοσι μήνες μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου, στις 13 Ιανουαρίου 2012, οι ιταλικές αρχές έδωσαν την άδεια για την ανόρθωση του πλοίου που είναι βυθισμένο από τη δεξιά του πλευρά κοντά στα βράχια του νησιού Τζίλιο.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Carnival θα πληρώσει τουλάχιστον 600 εκατομμύρια ευρώ για την επιχείρηση ανόρθωσης του πλοίου.

Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μία τέτοια επιχείρηση, με ένα πλοίο τέτοιου μεγέθους (μήκους 290 μέτρων και ύψους δέκα ορόφων), το οποίο βρίσκεται με βυθισμένη τη μία του πλευρά.

Οι κάτοικοι του νησιού περιμένουν με ανυπομονησία την ολοκλήρωση της επιχείρησης για την απομάκρυνση του γιγάντιου πλοίου που κείτεται εδώ και 20 μήνες μπροστά από το λιμάνι του Τζίλιο.

Πηγή : Newsbeast.gr

You must be logged in to post a comment Login

Like Radio

Συνήθως απαντάει αμέσως.

Στείλτε τα μηνύματα σας στο Viber του Σταθμού μας !!!

Powered by WpChatPlugins