Γιατί την ημέρα των γενεθλίων αυξάνεται κατά 18% ο κίνδυνος θανάτου;

Είναι 14% πιθανότερο να πεθάνει κανείς την ημέρα των γενεθλίων του σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ημέρα μέσα στο έτος.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό επιδημιολογίας «Annals of Epidemiology», όπως σημειώνει το Seleo.gr, ερευνητές του πανεπιστημίου της Ζυρίχης αναλύοντας τα δεδομένα από 2,4 εκατ. θανάτους που συνέβησαν σε μία περίοδο 40 ετών, προέκυψε ότι είναι 14% πιο πιθανό να πεθάνει κανείς τη μέρα που έχει τα γενέθλιά του, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μέρα μέσα στο έτος.

Μάλιστα, όσο αυξάνεται η ηλικία αυξάνεται και ο εν λόγω κίνδυνος. Συγκεκριμένα, βάσει της έρευνας όσοι είναι άνω των 60 ετών, κινδυνεύουν κατά 18% περισσότερο να πεθάνουν ανήμερα στα γενέθλιά τους.

Oσον αφορά τα αίτια που μπορεί να κρύβονται πίσω από το φαινόμενο αυτό οι Ελβετοί επιστήμονες επισημαίνουν τα εξής:

α) Οι άνθρωποι που είναι σοβαρά άρρωστοι, μάχονται να κρατηθούν στη ζωή ως τα γενέθλιά τους για να τα γιορτάσουν.

β) Πολλοί άνθρωποι αντιδρούν αρνητικά σε κάθε επέτειο και ειδικότερα των γενεθλίων τους, με συνέπεια να αγχώνονται υπερβολικά με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η πιθανότητα θανάτου τη συγκεκριμένη ημέρα. Η δεύτερη εξήγηση, σημειώνουν οι επιστήμονες θεωρείται και η πιο πιθανή.

Όσον αφορά την αιτία του θανάτου τη μέρα των γενεθλίων, για τους ηλικιωμένους ο κίνδυνος για θάνατο από εγκεφαλικό είναι αυξημένος κατά 21,5%, από καρδιά κατά 18,6% και από καρκίνο κατά 10,8%.

Ακόμα, στους άνδρες (αλλά όχι στις γυναίκες), είναι αυξημένος κατά 35% περίπου ο κίνδυνος αυτοκτονίας, καθώς επίσης κατά 28,5% ο κίνδυνος θανάτου από ατύχημα και κατά 44% από μοιραία πτώση.

Πηγή : to-gamato.com

You must be logged in to post a comment Login

Like Radio

Συνήθως απαντάει αμέσως.

Στείλτε τα μηνύματα σας στο Viber του Σταθμού μας !!!

Powered by WpChatPlugins