Γιγάντιος ροζ γυμνοσάλιαγκας ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία

Ο ροζ γυμνοσάλιαγκας φτάνει σε μήκος τα 20 εκατοστά, ενώ το σαρκοφάγο σαλιγκάρι επιτίθεται στους χορτοφάγους συγγενείς του.

Οι ντόπιοι ανέφεραν εδώ και χρόνια την ύπαρξη του περίεργου γυμνοσάλιαγκα, ειδικά μετά από βροχοπτώσεις, ωστόσο οι επιστήμονες καταχώρισαν μόλις πρόσφατα το είδος με την επιστημονική ονομασία Triboniophorus graeffi.

Ο ροζ γυμνοσάλιαγκας χρονολογείται από την εποχή της Γκοντβάνα, που αποτελούσε το νότιο τμήμα της Παγγαίας, της υπερ-ηπείρου που περιλάμβανε όλες τις σύγχρονες ηπείρους πριν 200 εκατομμύρια χρόνια.

Ο γυμνοσάλιαγκας ζει σε οικότοπο έκτασης μήκους και πλάτους 9,5 χιλιομέτρων και θεωρείται μοναδικό είδος στην περιοχή, αν και έχει συγγενείς στη Νέα Ζηλανδία και τη Νότιο Αφρική.

Το σαρκοφάγο σαλιγκάρι επίσης θεωρείται μοναδικό είδος στο όρος Kaputar και τρέφεται αποκλειστικά με χορτοφάγα σαλιγκάρια που ζουν στην περιοχή.

Εκτιμάται ότι και τα δύο είδη ζούσαν στα τροπικά δάση της ανατολικής Αφρικής μέχρι τη μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη που σημειώθηκε πριν 17 εκατομμύρια χρόνια, η οποία έφερε μεγάλη ξηρασία στην περιοχή και τα περιόρισε σε μικρές εκτάσεις πρασίνου.

Πηγή : econews.gr

You must be logged in to post a comment Login

Like Radio

Συνήθως απαντάει αμέσως.

Στείλτε τα μηνύματα σας στο Viber του Σταθμού μας !!!

Powered by WpChatPlugins