Δες τι χρειάζεται για έναν μακροχρόνια ευτυχισμένο γάμο..

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως γενικότερα οι άνθρωποι είναι όλο και λιγότερο ικανοποιημένοι με το γάμο τους όσο περνάνε τα χρόνια.

Ένας λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι μετά από χρόνια οι άνθρωποι δε βλέπουν τα προβλήματά τους αρκετά αντικειμενικά. Λέγεται, όμως, πως μία γραπτή έκθεση μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Το πείραμα έκανε μία καθηγήτρια ψυχολογίας στο Northwestern σε 120 ζευγάρια τα οποία ήταν παντρεμένα από 1 μήνα μέχρι 50 χρόνια. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά για όλων των ειδών τα ζευγάρια.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος οι σύζυγοι έπρεπε να γράψουν τα στοιχεία ενός ευτυχισμένου γάμου (όποια κι αν ήταν αυτά για τον καθένα) όπως επίσης και την πιο μεγάλη διαφωνία τους κατά τους 4 περασμένους μήνες. Στη συνέχεια 60 από τα ζευγάρια ξόδεψαν άλλα 7 λεπτά προκειμένου να γράψουν για τη συγκεκριμένη διαφωνία από τη μεριά ενός τρίτου προσώπου. Οι υπόλοιποι 60 δεν έκαναν το δεύτερο μέρος της εργασίας.

Όλο αυτό το πείραμα επαναλαμβανόταν κάθε τέσσερις μήνες για 2 χρόνια.

Παρόλο που τα ζευγάρια και από τις δύο ομάδες τσακώνονταν το ίδιο συχνά, τα ζευγάρια που έγραφαν την επιπλέον έκθεση των 7 λεπτών ήταν λιγότερο αναστατωμένα από τους καβγάδες τους και ήταν περισσότερο ικανοποιημένα, παθιασμένα και ερωτευμένα.

Η καθηγήτρια ψυχολογίας που έκανε το πείραμα είπε: “Το να έχεις έναν πολύ ευτυχισμένο γάμο είναι σημαντικό και για εσένα τον ίδιο. Σε κάνει πιο ευτυχισμένο και υγιή. Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν σου, το να σπαταλάς 7 λεπτά, τρεις φορές το χρόνο, για να γράψεις την παραπάνω έκθεση, είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που θα μπορούσες να κάνεις για το γάμο σου”.

Η παραπάνω έρευνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Αν αναλογιστείς πόσο σημαντικό είναι να είσαι ευτυχισμένη μέσα στο γάμο σου, τότε σίγουρα μπορείς να πείσεις το σύντροφό σου να γράφετε μια επτάλεπτη εκθεσούλα κάθε φορά που έχετε έναν μεγάλο καβγά. Δε χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις..

Πηγή : faysbook.gr

You must be logged in to post a comment Login

Like Radio

Συνήθως απαντάει αμέσως.

Στείλτε τα μηνύματα σας στο Viber του Σταθμού μας !!!

Powered by WpChatPlugins