Μαζεύω- Προσφέρω.

Μαζεύω- Προσφέρω.

Γίνομαι ένα «κλικ» παραπάνω Άνθρωπος.

Ανθρωπιά. Όνομα ουσιαστικό, πολύ ουσιαστικό. Τρεις συλλαβές μόνο και μια σημασία, που το «βάρος» και το «ήθος» της ξεπερνάει κατα πολύ άλλες έννοιες. Οδεύοντας γοργά στο 2015 και εν μέσω οικονομικής, μα πάνω απ’ όλα κοινωνικής και ηθικής κρίσης, γινόμαστε σε καθημερινή βάση αυτόπτεις μάρτυρες μιας διαρκώς αυξανόμενης τάσης. Μέσα στους γρήγορους, αγχωτικούς και άκρως πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, «κλεινόμαστε» όλο και περισσότερο, αδιαφορούμε, απαξιώνουμε. Αυτή η τάση λοιπόν, όλο και διογκώνεται και απο τάση, μετατρέπεται σε μάστιγα. Φαντάζει παράξενο, σε τέτοιες εποχές, αντί να ενωνόμαστε και να συμβιώνουμε ομαλά, ζεστά και ανθρώπινα, να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δε νομίζετε; Όλοι καταβάθος νοιαζόμαστε το διπλανό μας, είναι η αλήθεια αυτή, γενικώς αποδεκτή. Πολλοί απο εμάς όμως επιλέγουν να το δείξουν και έμπρακτα, παράγοντας έργο, συνεισφέροντας και αγκαλιάζοντας ουσιαστικά το συνάνθρωπό τους.

Το «Μαζεύω- Προσφέρω», αποτελείται καθαρά απο τέτοιους ανθρώπους. Γεμάτους αγάπη, πίστη και κυρίως όρεξη για προσφορά. Απλοί κάτοικοι διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, ενώνουν τις ευαισθησίες και ταυτόχρονα τις δυνάμεις τους και μαζί με σχολεία, γυμναστήρια, καφετέριες και εστιατόρια (τα οποία είναι ενταγμένα στην εθελοντική αυτή δράση), αγωνίζονται ηθικά, αλλά και πρακτικά για ένα καλύτερο αύριο όχι μόνο για εκείνους, αλλά και για τους συνανθρώπους τους, που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Η ομάδα έχει καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα, μια ανάγκη κι ένα όραμα. Χρειάζεται τη στήριξη, τη βοήθεια και την προσωπική «ταυτότητα» των πολιτών.. Άλλωστε δύο μυαλά είναι καλύτερα απο ένα και πέντε καλύτερα απο δύο. Το όραμά της; Μια σίγουρα πιο ανθρώπινη καάσταση απο τη σημερινή. Εάν σας ενδιαφέρει να βοηθήσετε, διαθέτοντας έστω λίγο απο τον ελεύθερο χρόνο σας, πιστέψτε το, είστε πολύτιμοι! Μπορείτε λοιπόν να επικοινωνήσετε, μέσω του e-mail: mazevoprosfero@yahoo.gr, ή μέσω της σελίδας της ομάδας στο Facebook «Μαζεύω Προσφέρω».
Σκοπός της οργάνωσης, είναι η στήριξη διάφορων ευπαθών- κοινωνικών ομάδων, όπως ομάδες ατόμων με αναπηρίες, άστεγοι, οικογένειες φυλακισμένων, παιδιά ορφανά, σεισμοπαθείς, φτωχές οικογένειες. Σκοπός συγκεκριμένος, κατα συνέπεια και δράση. Πως λειτουργεί το «Μαζεύω- Προσφέρω» λοιπόν. Συλλέγει καπάκια (κάθε τύπου, μεγέθους και προέλευσης), ρούχα, παπούτσια και άλλα αντικείμενα από οικογένειες που δεν τα έχουν ανάγκη, παρέχοντάς τα σε οικογένειες που τα χρειάζονται. Είναι σημαντικό να γίνει ξεκάθαρο το γεγονός, οτι αυτό επιτυγχάνεται απο την εθελλοντική δράση όλων. Επίσης ομάδα εθελοντών θα παραβρίσκεται, κατά την διάρκεια όλου του χρόνου, σε αγώνες (τρεξίματος, κολυμβητικούς, ποδηλασίας) προκειμένου να συλλεχτούν καπάκια από τις τροφοδοσίες νερού για τους αθλητές και τους παραβρισκόμενους. Οι αγώνες αυτοί θα πάρουν μέρος σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Όι πρώτες δυο οικογένειες που κάνουν έκλυση για βοήθεια και που θα βοηθηθούν μέσα από αυτή την δράση, είναι μια οικογένεια στα Πολιτικά Ευβοίας και άλλη μια στον Περαία της Θεσσαλονίκης.
Η οικογένεια από την Εύβοια λοιπόν, με οικονομικά προβλήματα έχει ένα παιδάκι το Γιάννη, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια. Ο μικρός Γιάννης είναι 2 ετών. Είναι ένα παιδί που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση – σπαστική τετραπληγία. Όλα ξεκίνησαν  όταν η μητέρα του Γιάννη, η οποία βρισκόταν στον 7ο μήνα κύησης στα τρίδυμα της αγόρια,   έχασε όλο το αμνιακό υγρό  από τον σάκο του Γιάννη. Όλοι πίστευαν ότι δεν θα επιβιώσει. Κατάφερε  όμως να γεννηθεί, μη μπορώντας ωστόσο να στηρίξει τον κορμό του από την μέση και κάτω.
Η οικογένεια από την Θεσσαλονίκη επίσης με οικονομικά προβλήματα έχει την Ελένη. Η μικρή Ελένη είναι 4 ετών. Ένα παιδί με τετραπληγία και σύνδρομο WEST. Το σύνδρομο WEST είναι ένα επιληπτικό σύνδρομο που αρχίζει στη βρεφική ηλικία, συνήθως μεταξύ 4-6 μηνών. Τα παιδιά αυτά είναι παιδιά, τα οποία χρειάζονται την βοήθεια όλων μας για να μπορέσουν να τα καταφέρουν τα ίδια και οι οικογένειες τους!!!
Με εναρκτήρια λοιπόν ημέρα συλλογής, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, απο τις 10.00 πμ μέχρι τη 13.00 μμ, στην οδό Ξάνθου 3, στη Γλυφάδα και προς ενημέρωσή σας, η συλλογή θα πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα. Σε περίπτωση που θέλετε να αποστείλετε κάποιο δέμα, στείλτε μήνυμα στο e-mail mazevoprosfero@yahoo.gr , ή μήνυμα στο Inbox της σελίδας της ομάδας στο Facebook «Μαζεύω Προσφέρω». Ουσιαστικά αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να αντιλληφθούμε πως άν όλοι βάλουμε το λιθαράκι μας σε αυτό το έργο, τότε το οικοδόμημα θα είναι πολύ μεγάλο και πολύ όμορφο. Είμαστε πολύτιμοι και μπορούμε να το αποδείξουμε συναισφέροντας, βοηθώντας, στηρίζοντας. Μόνο έτσι μπορούμε να γίνουμε ένα «κλικ» παραπάνω άνθρωποι.

Γαργαλιάνου Μάρη

You must be logged in to post a comment Login

Like Radio

Συνήθως απαντάει αμέσως.

Στείλτε τα μηνύματα σας στο Viber του Σταθμού μας !!!

Powered by WpChatPlugins