Ποια παγωτά δεν παχαίνουν;

Θυμάστε την εποχή που ορίζαμε το καλοκαίρι από τον… αριθμό των παγωτών που έχουμε καταναλώσει;
Γευστική απόλαυση από τις λίγες, το παγωτό αποτελεί νότα δροσιάς στις δύσκολες μέρες του καύσωνα που διανύουμε, χωρίς να περιβάλλεται πια από την ενοχή του παρελθόντος. Αποτελεί διατροφική αξία, και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα πολλές θερμίδες_ εκτός και αν είστε επιρρεπείς σε ξηρούς καρπούς, σιρόπια και μπισκότα που ενίοτε το συνοδεύουν…

Γευστικός πολιτισμός
Καταρχάς, το χρωστάμε στους Κινέζους. Το παγωτό αποτελεί επινόηση του δικού τους γευστικού πολιτισμού, όταν περίπου το 2000 πΧ. έβγαζαν στο χιόνι – για να πήξει – μίγμα από ελαφρώς βρασμένο ρύζι, μυρωδικά και γάλα. Ο προάγγελος του …σορμπέ ήταν γάλα με παγωμένους χυμούς φρούτων, παρασκεύασμα που έφερε στην Ευρώπη ο Μάρκο Πόλο, για να διαδοθεί στην Ιταλία, στη Γαλλία, σε ολόκληρη την Ευρώπη και να περάσει στην ιστορία όταν βεβαίως εφευρέθηκε η ψύξη.

Είναι θρεπτικό το παγωτό;
Οι ειδικοί τονίζουν ότι το παγωτό είναι λίαν θρεπτικό, καθώς εμπεριέχει υδατάνθρακες και πρωτεϊνες, παρέχοντας στον οργανισμό συστατικά όπως ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, κάλιο και μαγνήσιο. Το λίπος του παγωτού είναι φορέας λιποδιαλυτών βιταμινών, όπως η Α, Ε, Κ και D, ενώ το γάλα αυτό καθαυτό χαρίζει στο σώμα βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β12, Β6).

Πηγή : tromaktiko.gr

You must be logged in to post a comment Login

Like Radio

Συνήθως απαντάει αμέσως.

Στείλτε τα μηνύματα σας στο Viber του Σταθμού μας !!!

Powered by WpChatPlugins