Δείτε το αεροδρόμιο-φάντασμα του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ!

Κατασκευάστηκε με κόστος που ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο ευρώ και πλέον πωλείται έναντι μόλις εκατό εκατομμυρίων, σχεδόν 18 μήνες μετά το κλείσιμό του, αφότου η διαχειρίστρια εταιρεία άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Υπάρχει βέβαια και μία παγίδα για όποιον διαθέτει το αντίτιμο για να αποκτήσει το αεροδρόμιο Cuidad Real: θα πρέπει να αναλάβει και τα χρέη ύψους 529 εκατομμυρίων ευρώ που το βαρύνουν.

Το αεροδρόμιο, που φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει την κάποτε αναπτυσσόμενη οικονομία της Ισπανίας, παραμένει κλειστό από τον Απρίλιο του 2012 ενώ πρόλαβε να λειτουργήσει μόλις μία τετραετία.

Το σχέδιο ήταν να τραβήξει τον κόσμο από το αεροδρόμιο Barajas της Μαδρίτης και να αποτελέσει το σύμβολο της σύγχρονης ισπανικής ευημερίας.

Αντ’ αυτού, για μήνες εξυπηρετούσε μόνο πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών, μεταξύ άλλων του πρίγκιπα Χάρι.

Η τελευταία αεροπορική εταιρεία που λειτούργησε από το αεροδρόμιο αυτό σταμάτησε τις πτήσεις στα τέλη του 2011 και στη συνέχεια σταμάτησαν και οι ιδιωτικές πτήσεις με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να κλείσει. Από τότε αποτελεί αεροδρόμιο- φάντασμα, πολύ μακριά από το όνειρο με τους 5 εκατομμύρια επιβάτες που θα περνούσαν από αυτό κάθε χρόνο.

Το αεροδρόμιο φτιάχτηκε το 2008 και λειτούργησε πλήρως το 2009 με στόχο να εξυπηρετεί τόσο τη Μαδρίτη όσο και την ακτή της Ανδαλουσίας καθώς υπήρχε σιδηροδρομική γραμμή που έφτανε στους δύο προορισμούς μέσα σε 50 λεπτά.

Η τοπική κυβέρνηση είχε ξοδέψει εκατομμύρια για την κατασκευή, τη διαφήμισή του. Τον Οκτώβριο του 2011 έγινε η τελευταία πτήση, της Vueling, και το αεροδρόμιο έμεινε ανοιχτό για άλλους έξι μήνες.

Έκλεισε τελικά τον περσινό Απρίλιο, ωστόσο εξακολουθούν να εκτελούνται εργασίες, για παράδειγμα βάφεται ο αεροδιάδρομος, μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, ώστε οι πιλότοι των αεροσκαφών που περνούν από εκεί να ξέρουν πώς δεν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για προσγείωση.

Το αεροδρόμιο, σημειώνει η Daily Mail, είναι ένα από τα πολλά εγκαταλειμμένα στην Ισπανία. Η χειρότερη περίπτωση είναι αυτή του Castellon όπου κανένα αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε ή απογειώθηκε μέχρι το κλείσιμό του!

Δείτε τις φωτογραφίες:

airport_spain_1

airport_spain_2

airport_spain_3

airport_spain_4

airport_spain_5

airport_spain_6

airport_spain_7

airport_spain_9

airport_spain_8

 

Πηγή : e-radio.gr

You must be logged in to post a comment Login

Like Radio

Συνήθως απαντάει αμέσως.

Στείλτε τα μηνύματα σας στο Viber του Σταθμού μας !!!

Powered by WpChatPlugins