Το νέο προφυλακτικό που διαλύεται μέσα σου

Οι επιστήμονες εξετάζουν τη δημιουργία γυναικείου προφυλακτικού που θα προστατεύει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα με τη διάλυσή του μέσα στο σώμα!

Το γυναικείο προφυλακτικό, που βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό στάδιο, θα προσφέρει διπλή προστασία καθώς είναι σχεδιασμένο να προστατεύει τόσο από τον ιό HIV αλλά και από πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Χάρη στις χημικές ουσίες που περιέχει – ένα ισχυρό μείγμα αντι-HIV φαρμάκων και αnτισυλληπτικών ουσιών που θα απελευθερώνονται στο σώμα μετά τη χρήση του, το νέο προϊόν υπόσχεται αποτελεσματική προστασία ανάλογη με αυτή του προφυλακτικού και των αντισυλληπτικών χαπιών.

2

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, δημιούργησε δύο τύπους του εν λόγω προφυλακτικού με τη μέθοδο της «ηλεκτροστατικής». Ο πρώτος είναι σχεδιασμένος να διαλύεται απευθείας μετά τη χρήση, μέσα σε λίγα λεπτά ενώ για τις πιο ξεχασιάρες-τεμπέλες δημιουργήθηκε και αυτό που θα προσφέρει παρατεταμένη προστασία, αφού διαλύεται σταδιακά μέσα σε διάστημα κάποιων ημερών, παρέχοντας μια εναλλακτική λύση αντισύλληψης ανάλογη με αυτή των αστισυλληπτικών χαπιών.

«Το όνειρό μας είναι να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που οι γυναίκες μπορούν να χρησιμοποιούν για να προστατευτούν τόσο από τον ιό HIV όσο και την από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη» δήλωσε στη βρετανική Daily Mail ο επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος και εμπνευστής της ιδέας του διασπώμενου γυναικείου προφυλακτικού Kim Woodrow, βοηθός καθηγητή νανοτεχνολογίας.

Βέβαια, αν και το νέο προφυλακτικό είναι πιο «διακριτικό», οι ερευνητές παραδέχονται πως ίσως υπάρχουν αμφιβολίες αναφορικά με την αποτελεσματικότητά του και τη χρήση του.

Κατά πόσο λοιπόν το προφυλακτικό θα βγει στο εμπόριο και θα χρησιμοποιηθεί; Οψόμεθα…

 

Πηγή: womenonly.gr

You must be logged in to post a comment Login