Πράγματα που δεν γνωρίζετε για το νέο χαρτονόμισμα των 5 Ευρώ!!!

Στο νέο χαρτονόμισμα υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας καθώς στο υδατογράφημα και στο ολόγραμμα εμφανίζεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας, από την οποία προήλθε και η ονομασία της νέας σειράς τραπεζογραμματίων.

H αναγνώρισή γίνεται πιο εύκολη και από άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς υπάρχουν μικρές ανάγλυφες γραμμές στην αριστερή και στην δεξιά άκρη.
Τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι ορατά στην μπροστινή όψη του νέου τραπεζογραμματίου και η επαλήθευσή τους γίνεται εύκολα με τρεις απλούς ελέγχους: έλεγχο με την αφή, οπτικό έλεγχο και εξέταση υπό γωνία.

Τα χαρακτηριστικά αυτά προβλέπεται ότι θα ενσωματωθούν σε όλα τα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Ευρώπη».

Μέχρι πότε θα ισχύει το παλιό πεντάευρο?

Τα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ της πρώτης σειράς θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν παράλληλα με τα νέα χαρτονομίσματα, αλλά θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται.
Έγκαιρα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία κατά την οποία θα πάψουν να αποτελούν νόμιμο χρήμα. Ωστόσο, ακόμη και μετά την ημερομηνία αυτή, θα διατηρήσουν την αξία τους επ’ αόριστον και θα μπορούν να ανταλλάσσονται ανά πάσα στιγμή στις εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ.

Πηγή : kataskopoi.com

You must be logged in to post a comment Login

Like Radio

Συνήθως απαντάει αμέσως.

Στείλτε τα μηνύματα σας στο Viber του Σταθμού μας !!!

Powered by WpChatPlugins